Virtuvės šefo Martin Berasatego naujas restoranas Maljorkoje | himacsbaltica.com
top of page
Ieškoti

HIMACS primena virtuvės šefo Martín Berasategui kilmę jo naujame restorane Maljorkoje

Atnaujinta: 2022-02-07


 BANEMA salonas Lisabonoje, HI-MACS® Evergreen
Virtuvės šefas Berasategui prie vienos iš HIMACS freskų, sukurtų jo naujajam restoranui Maljorkos Palmoje

„El Txoko de Martín“ – tai pirmas projektas po pandemijos, kurį įgyvendino Ispanijos kulinarijoje daugiausiai „Michelin“ žvaigždučių surinkęs virtuvės šefas, atidaręs restoraną Maljorkos Palmoje, kur unikalioje 600 m2 erdvėje su gausybe Berasategui baskiškos kilmės akcentų galima puikiai pavalgyti už prieinamą kainą. Naujasis restoranas „El Txoko de Martín“ buvo atidarytas pačiu laiku – 2021 m. vasaros pradžioje, kad padėtų užmiršti sunkius pandemijos mėnesius. Naujosios gastronominės erdvės dekoras iš medžio, geležies, akmens ir keramikos atlieka svarbų vaidmenį. Labiausiai restorane stebina trys didelės freskos, sukurtos Maljorkos įmonės „Sublime“ naudojant HIMACS lieto akmens plokštes ir vaizduojančios keletą sporto šakų, iš kurių dvi atsirado Baskų krašte. Pradinėje projekto koncepcijoje buvo siekis sukurti erdvę, kurioje lankytojai galėtų ne tik mėgautis tradicine, o taip pat ir novatoriška Berasategui virtuve, bet ir praleisti laiką su draugais bei šeima artimoje, šiltoje aplinkoje. Virtuvės šefo gimtąja – baskų – kalba „txoko“ reiškia „ramų kampelį“. Įgyvendindamas šią koncepciją, Berasategui norėjo maljorkiečiams parodyti nedidelę savo gimtinės dalelę, mažą „ramų kampelį“ Palmoje, kur jie galėtų paragauti įvairių skanėstų iš Baskų krašto ir susipažinti su baskų tradicijomis geroje draugijoje. Žinoma, šios vietos dizainas turėjo nenusileisti joje siūlomų produktų ir paslaugų kokybei, todėl buvo sukurtos trys freskos ant HIMACS lieto akmens ir sumontuotos skirtingose restorano vietose. Freskose vaizduojamos trys sporto šakos: tradicinis baskų irklavimas, baskų pelota ir futbolas, paminint Berasategui atletišką, įvairioms sporto šakoms neabejingą jaunystę gimtajame krašte. Šios freskos, be jokios abejonės, iš karto patraukia lankytojų akį. Jos buvo kuriamos ant dirbtinio akmens HIMACS baltos ALPINE WHITE spalvos ir pareikalavo sudėtingos, profesionalios sublimacijos.


„Group Concord“ grupei Maljorkoje priklausanti įmonė „Sublime“, kuri gavo užduotį suprojektuoti freskas ant dirbtinio akmens, aiškina, kad HIMACS lieto akmens sublimacijos procese buvo naudojama sudėtinga technologija kai skaitmeniniai vaizdai dujinėje būsenoje, atitinkamai kontroliuojant slėgį ir karštį specialiose krosnyse, buvo perkelti ant tvirto paviršiaus.


Didelė „Sublime“ patirtis naudojant sublimacijos technikas užtikrino, kad galutiniai vaizdai būtų visiškai integruoti į medžiagą, todėl šie lieto akmens meno kūriniai tapo atsparūs, patvarūs ir tinkami labai judrioms vietoms. HIMACS dirbtinis akmuo pasižymi įvairiais papildomais privalumais, padidinusiais galutinio rezultato vertę. Lieto akmens paviršius yra visiškai lygus ir neakytas, todėl užtikrinama puiki dažų integracija. Šios medžiagos besiūlė apdaila yra itin higieniška, ją paprasta valyti. Be to, ji labai atspari, patvari ir rekomenduojama naudoti medicinos įstaigose.


„Yra labai nedaug medžiagų, kurias galima formuoti taip, kad jos būtų panašios į plyteles ir kurių struktūra galėtų atlaikyti perkelto vaizdo karštį“, pastebi „Sublime“ dizaineris Juan Chito, kalbėdamas apie HIMACS lieto akmens savybes.


Lieto akmens freskos savo kokybe nenusileidžia Berasategui virtuvei, o restorano interjeras taip pat išsiskiria šiuolaikiškomis ir jaukiomis dekoracijomis: šiltų spalvų paprasta tekstūra sukuria patogią, kosmopolitinę aplinką. Ši vieta Santa Catalina – buvusiame žvejų, o dabar ypač judriame rajone prie vandens – įkvėpė interjero dizainą, kuriame atsispindi šios kultinės vietovės tradicijos ir istorija.


Iš Baskų krašto kilusio Berasategui meilė Maljorkai restorane „El Txoko de Martín“ išreikšta skiriant garbingą vietą medžiui, kuris panaudotas įrengiant lubas, taip pat natūraliems žalios ir mėlynos spalvos atspalviams, dekoratyvioms detalėms ir įrėmintoms fotografijoms ant sienų, kuriose užfiksuotas virtuvės šefo restoranas ir šeima, kurioje jis gimė ir augo.


Naujasis restoranas Maljorkoje, talpinantis 200 svečių ir turintis pagrindinę bei privačią pietų ir lauko zonas, žada tapti puikia susitikimų vieta, kur galima mėgautis maistu ir atsipalaiduoti, kur pristatoma tradicinė, bet siūloma ir novatoriška virtuvė ir kur naujovių pilna erdvė pabrėžia virtuvės šefo kilmę.



Dizainas: „Sublime“, „Group Concord“

Medžiaga: HI-MACS ALPINE WHITE

Nuotraukos: ©David Sandron – „Sublime“, „Group Concord“

HIMACS. Because Quality Wins.

 

Visos nuotraukos saugomos autorių teisių ir tik žiniasklaidos priemonės gali jas naudoti.

Dėl kitokio nuotraukų platinimo kreiptis: Mariana Fredes – LX Hausys Europe GmbH- Ph. +41(0)79 693 46 99 – mfredes@lghausys.com

Cituojant arba kitaip platinant šią informaciją, prašau nurodyti informacijos šaltinį.

44 peržiūros0 komentarų
bottom of page