Rafinuotas būsto interjeras Bratislavoje | himacsbaltica.com
top of page
Ieškoti

Rafinuotas būsto interjeras Bratislavoje su HIMACS

Atnaujinta: 2022-02-07


lietas_dirbtinis_akmuo_oro_uostas_stalvirsiai
Būsto interjeras Bratislavoje

Dažnu atveju, darbų eigoje minimalios interjero korekcijos virsta didelio masto dizaino projektu. Tokio procesų virsmo liudininkais tapo vieno būsto savininkai Bratislavoje. Standartinis, vieno kambario interjero atnaujinimas neplanuotai peraugo į projektą, pavertusį tradicinį, 20 a. devinto dešimtmečio pastatą į modernius svajonių namus.


Rado Rick dizaino studijos sukurtos vizijos ir siūlomi jų išpildymai bei ergonomiškai integruoti kambariai naujajam būsto interjerui suteikia, vadinamosios, Džeimso Bondo vilos rafinuotumo pojūtį. HIMACS parinktos medžiagos buvo naudojamos patiems įvairiausiems sprendimams: dekoro detalėms, baldams, įrengimams. Spalvų paletė buvo renkama iš Alpine White, Steel Concrete, Hercules, Black and Opal lieto akmens kolekcijų. Elegantiškai lenkti dizaino elementai išgauti pasinaudojant HIMACS Ultra-Thermoforming lieto akmens savybe.


Atsparus, tvirtas, lengvai prižiūrimas ir formuojamas HIMACS dirbtinis akmuo pasirinktas pagrindinėms zonoms ir dominuojančioms detalėms išpildyti. Siekiant dizaino ir funkcionalumo dermės, lietas akmuo, kurio sandarą sudaro mineralų, akrilo, kaip rišančiosios medžiagos ir natūralių pigmentų derinys, yra tinkamiausias pasirinkimas tiek būsto, tiek komercinių erdvių sprendimams.


Norėdami atnaujinti jauniausio sūnaus kambario interjerą būsto savininkai kreipėsi į Rado Rick dizainerius. Rezultatas buvo stulbinantis, tad netrukus dizaineriai gavo ir antrą užduotį – atnaujinti visą būstą padarant jį patrauklesniu ir pakeliant jo rinkos vertę. Būtent šiame etape, vyresniajam šeimos nariui atlaisvinus priklausiusį gyvenamąjį priestatą, kilo mintis prijungti jį prie bendrosios namo erdvės. Šią akimirką tiek dizaineriai, tiek ir klientas suprato, kad visas projektas persikelia jau į kitą lygmenį.


Šešerius metus trukusios rekonstrukcijos ir atnaujinimo rezultatas – keliąs nuostabą: skoningas šeimos būstas, kurio kiekvienas kampelis dvelkia išieškotu, išskirtiniu stiliumi. Tik įžengus pro duris matoma iš HIMACS Ultra-Thermoforming Alpine White lieto akmens pagaminta integruota koridoriaus spinta su veidrodžiais ir nepastebimomis rankenėlėmis per visą spintos ilgį. Spintos atidarymo mechanizmai meistriškai paslėpti, ir tik atidarius matosi integruoti stalčiai, kuriuose sudėti aksesuarai ir papuošalai. Siekiant sukurti urbanistinį, netgi labiau industrinį stilių, koridoriaus spintelės buvo gaminamos iš HIMACS Steel Concrete lieto akmens.


Pirmo aukšto vonioje dizaineriai suprojektavo cilindro formos praustuvą pagamintą iš HIMACS Hercules dirbtinio akmens, kuris kartu su HIMACS Black lieto akmens stalviršiu patalpoje sukuria ryškų kontrastą.


Viršuje esantys vonios kambariai buvo visiškai transformuoti. Panaudojant novatoriškus sprendimus, techniniai elementai subtiliai buvo paslėpti balduose, dekoruotuose spalvoto stiklo ir HIMACS lieto akmens plokštėmis.


Naudodami HIMACS Alpine White dirbtinį akmenį dizaineriai pagrindinėje vonioje suprojektavo geometrinių formų praustuvą ir dušo kabiną. O derindami dviejų tipų Alpine White ir Opal dirbtinį akmenį – nestandartinio dizaino atvirą lentyną vonios reikmėms.

Švarių linijų, tobulai parinkto apšvietimo, futuristinio dizaino HIMACS Alpine White lieto akmens blokais dekoruoti laiptai veda tiesiai į antrą aukštą, kuriame iš karto sutinkama juodo ąžuolo lentyna, suprojektuota išskirtinai šiam būstui.


Visose likusiose erdvėse juntama prabanga: šeimininkų miegamajame įrengtas apvalus židinys, atvira vonia ir stiklo fasadas. Priešingoje namų pusėje randame didžiulę virtuvę ir vyno kambarį. Rezultatas tiesiog atimantis žadą. Praėjus vos kelioms savaitėms po darbų užbaigimo pasaulį sukaustė pandemija, lėmusi draudimus išeiti iš namų ir, juo labiau, keliauti.Todėl būsto savininkai negalėjo atsidžiaugti savalaike būsto rekonstrukcija, komfortu ir patobulinimais prilygstančiais atostogoms. Jų akimis, būsto atnaujinimas - vienas geriausių kada nors priimtų sprendimų.


HIMACS dirbtinio akmens stalviršiai - tobulas pasirinkimas bet kokiam projektui, nepriklausomai nuo jo apimties. HIMACS lietas akmuo lengvai transformuojamas, išgaunant pačias įvairiausias formas. Dėl šių savybių dirbtinis akmuo plačiai naudojamas tiek būsto, tiek komercinių patalpų dizaino sprendimuose.


Lieto akmens struktūra – mineralų, akrilo ir natūralių pigmentų derinys, kurio lygus, neporėtas paviršius garantuoja kokybę, estetiką, praktiškumą. Lieto akmens stalviršiai lengvai prižiūrimi ir valomi bei atitinka aukščiausius higienos reikalavimus.



Projekto informacija

Vieta: Bratislava, Slovakija

Dizainas: Rado Rick dizaino studija

Gamintojas: Wood & Interiers

Medžiaga: Ultra-Thermoforming Alpine White S928, Alpine White S028, Opal S032, Steel Concrete G555, Hercules T020, Black S022

Nuotraukos: © Juraj Hatina

HIMACS. Because Quality Wins.

 

Visos nuotraukos saugomos autorių teisių ir tik žiniasklaidos priemonės gali jas naudoti.

Dėl kitokio nuotraukų platinimo kreiptis: Mariana Fredes – LX Hausys Europe GmbH- Ph. +41(0)79 693 46 99 – mfredes@lghausys.com

Cituojant arba kitaip platinant šią informaciją prašau nurodyti informacijos šaltinį.

25 peržiūros0 komentarų
bottom of page