Meniškas HIMACS proveržis Kopenhagos muziejuje
top of page
Ieškoti

Meniškas HIMACS proveržis Kopenhagos muziejuje

Atnaujinta: 2022-02-07


lietas_dirbtinis_akmuo_oro_uostas_stalvirsiai
Muziejus Kopenhagoje, Danija

JAC studija sukūrė nuolatinę ekspoziciją naujam Kopenhagos muziejui, kur multimedijos ir lieto akmens (Solid Surface) stalviršių pagalba poetiškai pristatomas miestas. Šiam projektui panaudota išskirtinai HIMACS lieto akmens (Solid Surface) medžiaga.


Kopenhagos panoramą sudaro išraiškinga visuma, kuri atsiveria ir pasitelkdama visus pojūčius kalba su lankytojais. Tai vieta, kurioje miesto širdies plakimas ir gyvenimas skleidžiasi lazerių projekcijomis, šviesomis ir animacija, o įspūdį sustiprina dinamiški garsai, atkartojantys kasdienės miesto veiklos šurmulį.


Muziejaus lankytojai gali susirinkti elipsės formos Kopenhagos miesto centre - tokiame, koks jis atrodė 2020 metais.


Nesibaigiantis saulėlydis


Galinė Kopenhagos muziejaus siena turi įspūdingą miniatiūrinio miesto foną. Panoraminį vaizdą YOHO gamintojai frezavo iš HIMACS lieto akmens (Solid Surface), panaudodami šviesai pralaidžius dirbtinio akmens Opal atspalvius. Lietas akmuo buvo frezuojama keliais lygiais, kuriems pritaikytas skirtingo intensyvumo apšvietimas ir taip išgautas įkvepiantis miesto modelio horizontas.


Šis dirbtinio akmens pagalba suskurtas modelis leidžia tyrinėti ir suteikia net netikėtumo elementą, taip pat galimybę atpažinti pastatus ir miesto aikštes. Naudojant interaktyvią sąsają galima suaktyvinti konkrečias lankytinas vietas, kurios tarsi gidas vedžioja po miestą ir padeda orientuotis lankytojams išėjus iš muziejaus.


Dėl neporėto, ugniai atsparaus ir ypač higieniško paviršiaus, kuris laikui bėgant nedyla, išblizginta HIMACS lieto akmens (Solid Surface) medžiaga tobulai atlaiko visą parodos svorį. HIMACS lietas akmuo (Solid Surface) gali būti termiškai formuojamas, todėl įmanoma išgauti bet kokią formą, kuri suteiks papildomos energijos bet kuriam projektui. HIMACS lietas akmuo (Solid Surface) pasirodė esąs idealus kuriant apšviečiamas muziejaus ekspozicijas – įmantriai frezuojant dirbtinio akmens stalviršio kraštus sukuriamas nepakartojamas šviesų žaismas.


„Kopenhagos Panoramos tikslas buvo sukurti poetišką, bet kartu ir racionalų Kopenhagos įvaizdį. Muziejaus erdvėje šviesa ir garsas subtiliai keičiasi, pateikia tikslią miesto raidos, transporto, gyvenimo būdo bei miestiečių įpročių statistiką ir kitus duomenis. Dizaino medžiagiškumas atspindi Danijos sostinės nepastovumą, o kartu ir stabilumą, kurį skelbia pats miestas ir jo turtinga istorija“, - pasakoja parodos architektas Johan Carlsson iš JAC studijos.



Projekto informacija

Vieta: Kopenhaga, Danija

Dizainas: JAC Studios / Johan Carlsson

Gamintojas: YOHO, Roy Hobbs

Medžiaga: HIMACS S302, OPAL

Nuotraukos: © Nicholas Løye

HIMACS. Because Quality Wins.

 

Visos nuotraukos saugomos autorių teisių ir tik žiniasklaidos priemonės gali jas naudoti.

Dėl kitokio nuotraukų platinimo kreiptis: Mariana Fredes – LX Hausys Europe GmbH- Ph. +41(0)79 693 46 99 – mfredes@lghausys.com

Cituojant arba kitaip platinant šią informaciją prašau nurodyti informacijos šaltinį.

23 peržiūros0 komentarų
bottom of page